Huidige Android -telefoons zijn krachtig; We hebben 4 GB RAM, 8-core processor, 32 GB ROM, dat is nogal wat kracht voor een 5-inch rechthoekig apparaat.

Maar wat de specificatie van uw apparaat ook is, het zal na enige tijd beginnen te vertragen, dat is de universele waarheid.

Hier zijn 8 eenvoudige suggesties die uw oude telefoon sneller maken:

1. Installeer een aangepaste launcher

Als uw apparaat geen voorraad Android uitvoert, is het mogelijk dat het daarna begint te vertragen. De gebruikersinterface begint te blijven achter. Een eenvoudige service voor dit probleem is het installeren van een aangepaste Launcher A.K.A Home Replacement -app. Er zijn heel veel launchers in de Google Play Store, maar ik raad je aan om de launcher, Smart Launcher 3, Holo Launcher of Hola Launcher te installeren. Deze lanceerinrichtingen zijn erg klein en hebben minder RAM -consumptie.

We hebben eerder verschillende launchers besproken voor verschillende toepassingen, kijk eens om te beslissen welke Launcher het meest bij u past.

2. Verwijder en schakel onnodige apps uit en schakel

Android is beschikbaar omdat 2008 maar toch is het geheugenbeheersysteem niet altijd efficiënt. In sommige gevallen hebben verschillende processen en toepassingen de neiging om geheugen te consumeren lang nadat ze niet meer gebruik zijn. Als dit veel gebeurt, kan dit uw apparaat vertragen. Een effectieve manier om dit probleem aan te pakken, is door de apps te verwijderen die u zeer zelden gebruikt of niet wat dan ook gebruikt (exclusief de ingebouwde Google -apps). U kunt ook de apps uitschakelen die als bloatware kwamen, omdat dergelijke apps niet kunnen worden verwijderd tenzij u uw apparaat root.

Mis niet:

Versnelling van Android -apparaten met behulp van swap [Deel 1]

Versnelling van Android -apparaten met Swap [Deel 2]

3. Verwijder de applicatie -cache

Doe dit alleen als een app stopt met werken of het je moeilijk maakt, maar perfect eerder werkte. Als u de app -cache wilt verwijderen, gaat u naar uw app -instellingen in het menu Instellingen, selecteert u die app en tikt u op de optie Cache Wissen. Als u dit doet, wordt alle opgeslagen inloggegevens verwijderd, zodat u uw inloggegevens opnieuw moet invoeren.

4. Houd uw startscherm schoon

Deze is vrij eenvoudig, zet geen onnodige dingen zoals apps, widgets, snelkoppelingen, op uw startscherm. Plaats alleen de apps en widgets die ongelooflijk belangrijk zijn. Verwijder die weerwidget of die Zooper -widget die u gebruikt om uw startscherm te verfraaien. Wat is essentieel voor u, uw telefoon snelheid maken of uw telefoon mooi maken? Behandel ook onnodige thuisschermen. Zorg ervoor dat u uw startscherm georganiseerd houdt en verwijder lege woningschermen.

5. Blijf op de hoogte

Werk uw telefoon bij zodra u een update van uw producent of een update voor uw apps ontvangt. Deze updates brengen verbeteringen op die hun prestaties verbeteren en problemen oplossen. Of je kunt apps handmatig bijwerken door naar Google Play Store te gaan en vervolgens naar je apps en gamesmanagement sectie of je kunt automatische update inschakelen van Play Store -instellingen zodat je apps worden bijgewerkt zodra een update beschikbaar is.

6. Verwijder animatie

Het verwijderen van animaties zal uw telefoon zeker sneller maken, maar het zal de visuele aantrekkingskracht van uw telefoon verwijderen. Zorg ervoor dat u ontwikkelaaropties hebt ingeschakeld om animatie te verminderen. Ga daarna naar ontwikkelaarsopties en scrol vervolgens naar beneden totdat u naar Window Animation Scale, Transition Animation Scale en Animator Duration Scale gaat. Voor elk van hen kunt u de animaties naar 0,5x schalen van 1,0x of zelfs gewoon uitschakelen. Als je dit doet, zul je merken dat menu’s en overgangen sneller zullen verschijnen.

7. Hard opnieuw opstarten

Het is een goede gewoonte om je telefoon van tijd tot tijd hard opnieuw op te starten. “Hard” in harde reboot staat voor “hardware”, dus het impliceert gewoon dat je je telefoon uitschakelen en aan het gebruik van de hardware. In sommige gevallen kan een gemakkelijke harde reboot een prestatieprobleem oplossen.

8. Factory reset

Dit zou alleen moeten worden gedaan als je alles hebt geprobeerd wat je maar kunt, maar toch heeft je telefoon een vertraging en prestatieprobleem.

Een fabrieksreset zal al uw gegevens en instellingen wissen en uw telefoon terugkeert naar de manier waarop u hem voor het eerst uit de doos haalde. Voordat u begint met het fabrieks -resetproces, zorgt u ervoor dat u een back -up maakt van al uw gegevens zoals foto’s. En voor contacten, zorg ervoor dat contacten synchroniseren is ingeschakeld door naar uw accountinstellingen te gaan.

Om uw telefoon te resetten, gaat u naar de instellingen van uw telefoon en vervolgens naar “Backup & Reset” en tikt u op “Factory Reset”.

Als u andere suggesties kent om te versnellen voor de telefoon, laat het ons dan weten in opmerkingen hieronder.

Lees verder: hoe u een achterblijvend Android -apparaat kunt versnellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *