Apple -patenten is bekend dat ze technologieën onthullen en functies waaraan het bedrijf mogelijk werkt, of op zijn minst heeft onderzocht. Dit nieuwe patent, ingediend in december 2009, toont een locatiegebaseerd sociaal netwerk waarmee gebruikers mensen in de buurt kunnen vinden die dezelfde interesses delen. Vaporware of nieuwe vriendschappen klaar om te worden gemaakt?

Zoals u aan de gedetailleerde mockup hierboven kunt zien, kunt u binnenkort een profiel instellen dat andere mensen kunnen vinden, vrienden kunnen vinden met vergelijkbare interesses als u en, natuurlijk, zich volledig af te zien van de service. Volgens de patentaanvraag worden belangen bepaald door de gegevens te verzamelen die op de telefoon van elke gebruiker staan:

Gemeenschappelijke interesses en ervaringen van twee of meer gebruikers die zich dicht bij elkaar bevinden, kunnen worden geïdentificeerd uit inhoud, inclusief automatisch gemaakt gebruiksgegevens van de mobiele apparaten. Gebruiksgegevens van een mobiel apparaat kunnen worden gemaakt op basis van activiteiten die op het mobiele apparaat worden uitgevoerd (bijvoorbeeld gedownloade nummers), een traject van het mobiele apparaat (bijv. Plaatsen afgelegd) of andere openbare gegevens die beschikbaar zijn via het mobiele apparaat (bijv. gedeeld).

Als het systeem iemand met vergelijkbare interesses lokaliseert, zal het de avatar, naam, matchscore van de persoon weergeven (hoe hoger het is, hoe meer je gemeen hebt met de persoon die je bekijkt) en zelfs hoe ver de persoon is, veel is, veel Zoals een spelletje verstoppertje voor iPhone -gebruikers. Gebruikers zouden zelfs een gebruiker kunnen pingen, vermoedelijk om hen te laten weten dat ze eraan komen.

Hoewel het niet op de foto wordt getoond, duidt de patentaanvraag ook aan op een mogelijke functie “Tap to chat”, waardoor gebruikers hun veronderstelde soulmate kunnen te pakken krijgen:

Mobile Device 104 kan bijvoorbeeld gebruikersinterfaces bieden voor ADAM om Carol een e -mail te sturen, Carol uit te nodigen voor een chat of richtingindicatoren die wijzen op de locatie van Carol, zodat Adam naar Carol kan lopen en een gesprek kan beginnen.

Zoals bij elke patentaanvraag, is het belangrijk op te merken dat dit idee misschien nooit een real-world product haalt. Het is bekend dat Apple verschillende patenten per maand indient om zijn IT -ideeën zijn eigen IT -ideeën te noemen, of ze nu zijn gebruikt.

Als we een vergelijkbare functie zien, zullen we deze echter waarschijnlijk zien geïntegreerd met FaceTime of Imessage. Misschien is locatiegebaseerd sociale netwerken het plan geweest achter die twee diensten, zal alleen de tijd het leren.

(Bekijk voor het hele patent de inzending op de website van het Amerikaanse octrooibureau)

U kunt ons volgen op Twitter of deelnemen aan onze Facebook -fanpage om uzelf op de hoogte te houden van de nieuwste van Microsoft, Google en Apple.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *