Android -apparaten zijn de afgelopen jaren snel vooruit gegaan en blijven dit doen met nieuwe technologieën die ‘s nachts lijken op te duiken. Verwerkingskracht, grafische kwaliteit en veiligheidsfunctie hebben allemaal hun plaats gevonden op veel mobiele apparaten, gezondheidssensoren en waterdichtheid zijn ook nieuwere vooruitgang die snel commercieel verkrijgbaar worden met betaalbare budgetten.

Deze verbeteringen worden door iedereen verwelkomd en ze leveren de neiging om veel functionele kenmerken aan onze telefoons te leveren. Er is echter nog steeds één gebied waarin er niet veel aandacht is besteed, maar absoluut de aandacht zou moeten hebben. De beperkingen die worden gecreëerd door de huidige generatiebatterijen is meestal een geweldige zorg voor gebruikers. Veel apparaatrecensies hebben een aparte kop waarin ze het uithoudingsvermogen van een apparaatbatterij testen en het wordt een groot beslistpunt voor veel gebruikers.

Fabrikanten en ontwikkelaars hebben allebei geweten dat dit enige aandacht nodig heeft en dus zien we dat batterijbesparen -apps een dozijn in de speelwinkel zijn. Ze hebben allemaal een vergelijkbare functie, waaronder het uitschakelen van onnodige functies wanneer ze niet in gebruik zijn en statistieken leveren waarop apps uw grootste consumenten zijn, maar aan het einde van de dag heeft geen van hen echt een echt aanzienlijke impact op uw batterijduur.

Dus het is waarschijnlijk een goed idee voor iemand om naar buiten te gaan en de batterij te heroverwegen, dat is precies wat Steelot heeft gedaan. Hoewel het nog in de vroege ontwikkeling is, heeft het project een werkend prototype en een goed geplande toekomst die belooft rond 2016 een commercieel product te leveren.

De batterijen werken met behulp van de organische nanobottechnologie van Steorotot, die ze hebben ontwikkeld en ook gebruiken in verschillende andere ontwerpprojecten. Volgens STORDORDOT hebben ze hun middelen gebruikt om een ​​multifunctionele elektrode, MFE te maken. De ene kant werkt als een ongelooflijk condensator die zeer snel opladen mogelijk maakt, terwijl de andere is als een lithiumelektrode die een langzame en stabiele ontlading levert. De elektrolyt wordt ook aangepast met hun nanobots waardoor de multifunctionele elektrode effectiever kan zijn. STORDORDOT beweert dat de batterij vergelijkbare zelfontlading heeft als de huidige Li-on-batterijen, maar er zijn enkele problemen die ze moeten overwinnen.

Zoals je kunt zien in de video hieronder ziet de batterij van STORDORDOT er niet uit als iets dat je op dit moment echt wilt hebben vanwege de nogal grote omvang. Ze hebben bevestigd dat ze werken aan de grootte van de batterij en de lader ook die ongeveer de grootte van een laptoplader is en zijn ervan overtuigd dat de grootte van beide componenten zal krimpen tot een stuk betaalbare grootte tegen de tijd dat hun commerciële release arriveert. Hun doel is dat gebruikers de batterij gewoon in hun bestaande telefoons kunnen inzetten zonder veel aanpassing van het apparaat. De onderstaande demo toont een Galaxy S4 met de uitgerust met de opgeslagen batterij, de batterij is veel groter dan een conventionele S4 -batterij, maar de capaciteit van de batterij van STORDORDOT is ook kleiner dan de tegenhanger van Samsung. Storedot zal ook werken aan het stimuleren van de capaciteit met behoud van de efficiëntie.

Lees volgende
Li -ion batterijtechnologie – verouderd of de toekomst?

Bekijk de onderstaande video om te zien dat Stororedot de oplaadtijd van hun batterij demonstreert, het gebruikte apparaat is een Samsung Galaxy S4.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *