Google heeft Android M officieel aangekondigd bij de opening I/O 2015 Keynote, en we hebben alle functies, details, releasedatum ideaal hier.

Rechten

Google introduceert een gedetailleerde maar veel handiger app -machtigingenfunctie. Nu in plaats van een app die om allerlei machtigingen vraagt ​​op het installatiepunt, wordt u gevraagd wanneer de app toegang moet krijgen tot een bepaalde functie, zeg uw contacten of foto’s. iOS iemand?

Er zijn nu in totaal 8 autorisatiesets en omvatten locatie, camera, microfoon, contacten, telefoon, sms, kalender en sensor. U kunt zelfs bekijken welke functies een app momenteel toegang heeft, of u kunt eenvoudig alle apps controleren tegen een enkel type autorisatie.

Chrome op maat gemaakte tabbladen

App-ontwikkelaars kunnen de gebruiker nu naar een in-app-browserachtige ervaring wijzen, in plaats van ze eruit te verplaatsen en in het venster van de browser te gaan dankzij enkele plakkerige Chrome-tabbladen. Google noemt de functie “Chrome op maat gemaakte tabbladen” en het stelt ontwikkelaars vrijwel in staat om een ​​Chrome-tabblad in hun apps in te gooien.

Deze tabbladen ondersteunen ook de normale Chrome-functies zoals opgeslagen wachtwoorden, aanmelden, autofill voor formulieren en een multi-process veiligheidslaag.

App -links

Momenteel gebruikt Android gebruikers de keuze om te kiezen welke app u wilt gebruiken om een ​​functie te beheren die door een andere app wordt verzonden. Met Android M kunnen apps zichzelf verifiëren als de meest effectieve voor bepaalde taken, natuurlijk kunnen gebruikers dat handmatig veranderen als ze dat willen.

Android Pay en vingerafdrukondersteuning

Een antwoord op Apple Pay, “Android Pay is een open platform” zoals geplaatst door Google en gebruikt zowel NFC- als hostkaartemulatie om de betalingen te doen. Het woord is bekend dat AT&T, Verizon en T-Mobile de functie op nieuwe apparaten vooraf installeren. Naast Android Pay, heeft Google nu een vingerafdrukondersteuning in Android gebakken, dus derden hoeven niet veel te rotzooien met de software om de functie vanaf nu op de hoogte te brengen.

De implementatie van zowel Android Pay als native ondersteuning voor vingerafdruklezers in Android M is bijna exact vergelijkbaar met Apple Pay en Touch ID.

USB Type-C-ondersteuning

Deze nieuwe USB Type-C is nu helemaal in de woede, en het is niet ongebruikelijk dat Google van plan is USB-C op nieuwere Android-apparaten te introduceren. USB Type-C-ondersteuning duidt op snellere gegevensoverdrachten en sneller opladen. Het nieuwe 12-inch Retina MacBook was het eerste commerciële apparaat dat deze norm aanneemt, dus wees niet geschokt als het ook op Android heeft.

Nieuwe voedingsfunctie

Als u gewoon te veel batterij op uw handen heeft, stelt Android M gebruikers in staat om een ​​ander apparaat op te laden dat is aangesloten op het primaire apparaat. Pop in de connector en het besturingssysteem zal u vragen wat u nodig hebt.

Nieuwe batterijbesparende functie: doosd

Android probeert het langdurige probleem met de levensduur van de batterij aan te pakken, en met Android M wordt een nieuwe functie uitgerold die de batterij bespaart als uw telefoon of tablet inactief is – Lees: Motionless. Gedommeld, detecteert beweging in uw apparaat en beheert de batterij op basis daarvan. Als uw apparaat inactief is, zal het apps doden om de batterij te besparen. Google beweert dat een Nexus 9 die met Dozed wordt ingeschakeld twee keer zo lang kan duren als het ideaal is nu op Android Lollipop.

Verbeterde volumeregelingen

Het volume -aanpassingsmenu maakt nu gebruik van individuele bedieningselementen, zodat u elk soort geluidsniveau, alarm, muziek en meldingen kunt aanpassen.

Nu op de tap

Tik op en houd de startknop in Android M vast en Google zal proberen u te helpen met elke activiteit die u op dat specifieke moment hebt.

Andere verbeteringen en bugfixes

Het is duidelijk dat er een overvloed aan kleinere functies zijn die ook een verbetering zijn voor bestaande, met de software gigantisch zeggen dat er meer dan 100 nieuwe platformverbeteringen zijn. We zullen er veel meer naar kunnen kijken nadat we het ontwikkelaarsvoorbeeld hebben doorlopen.

Android M releasedatum

Android M is vandaag beschikbaar als ontwikkelaarsvoorbeeld voor geselecteerde Nexus -apparaten. Google verwacht de definitieve versie van Android M op Q3 2015 te verzenden.

Download Android M Developer Preview

U kunt de Developer Preview Build nu downloaden voor Nexus 5, 6, 9 en Nexus Player vanaf hier: Download Android M Developer Preview voor Nexus 5, 6, 9, Nexus Player [Directe links]

U kunt ons volgen op Twitter, ons toevoegen aan uw cirkel op Google+ of zoals onze Facebook -pagina leuk vinden om uzelf op de hoogte te houden van alle huidige van Microsoft, Google, Apple en het web.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *