hardware-stijlliefhebbers moeten al kwijlen gewoon een kijkje nemen op deze afbeelding. Echter [Ken Shirriff’s] Beoordeling op precies hoe de 8085-processor-registers werden ontwikkeld, zal u in Silicon Reverse-Engineering Heaven brengen. Hij verwerkt om naar de onderkant van de technieken te gaan De ontwerpen die worden gebruikt om register te maken krijgen toegang tot zo effectief mogelijk, zoals het routeren van sommige met de alu op hun pad elders.

We zijn absoluut geen professionals bij het bestuderen van matrijzen zoals die hierboven gezien. Gelukkig is [Ken] een fantastische taak om op essentiële onderdelen in te zoomen en vervolgens te ontleden hoe ze werken door het siliconenbeeld te vertegenwoordigen als een praktisch stroomdiagram. Een van de onderdelen die we velen fascinerend ontdekten, is de WZ kortetermijnregisters. Dit zijn een set interieurregisters die niet beschikbaar zijn voor de programmeur. Ze worden alleen intern gebruikt door de chip. Ze fungeren als kortetermijnopslag voor verschillende operand-functies, evenals eveneens ingediende adressen voor een handvol aanwijzingen (JMP, Call, RST, etc.).

Als je veel meer nadenkt over hoe foto’s van deze chips worden bereikt, zou je wat browsen op Hackaday moeten doen. Vorige week kenden we een dergelijke baan in een links.

[Via reddit]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *