Google is momenteel bezig met het wijzigen van de manier waarop we onze smartphones gebruiken. Onlangs liet Google ons op het I/O -evenement ons Android M zien en besprak enkele projecten waaraan het werkt. Deze projecten lijken in het begin misschien een beetje vreemd (en onmogelijk), maar dit zijn de technologie van de toekomst.

Het ATAP -team van Google (Advanced Technology and Project) was duidelijk het centrum van aantrekkingskracht op de I/O met enkele geweldige projecten aan hun zijde.

1. Project Abacus

Het project Abacus van Google wil het op wachtwoord gebaseerd authenticatiesysteem elimineren. Het werkt door continu aandacht te schenken aan wie je bent en hoe je je gedraagt. Het analyseert uw gebruiksgebedpatroon zoals de manier waarop u uw telefoon beheert, de manier waarop u typt, apps die u het meest gebruikt, enz. Het maakt ook gebruik van biometrische authenticatiehulpmiddelen om te bevestigen dat de persoon die de telefoon gebruikt eigenlijk de eigenaar is. Alles moet samenwerken om uw apparaat veilig te houden. Google zegt dat Project Abacus eigenlijk moeilijker te bedriegen is dan conventionele authenticatiesystemen zoals 4-cijferige wachtwoorden of vingerafdruklezers.

Het is waarschijnlijk dat die batterij sneller zou weglopen als Project Abacus altijd op de achtergrond zal worden uitgevoerd, maar hopelijk zal Google een manier vinden om het batterijverbruik te optimaliseren.

Tijdens de live demo kon Project Abacus duidelijk het verschil zien tussen twee afzonderlijke gebruikers.

ATAP heeft zeker enorme verbeteringen aangebracht in dit veiligheidsgebied, maar helaas kan het een tijdje duren totdat we deze technologie zijn weg zien vinden naar de echte wereld.

2. Project Soli

Project Soli is een andere geweldige ATAP -teamcreatie en is een gebaarsensortechnologie die zeer nauwkeurig is. Het is een kleine radarsensor die in wezen elk apparaat kan passen en uw eigen handen in de gebruikersinterface verandert. Met behulp van gebaren en radar kon Google machines krijgen om de gebaren in de lucht te identificeren voor het uitvoeren van opdrachten.

In slechts 10 maanden is het van een apparaat overgegaan op de grootte van een kleine computer tot ongeveer de grootte van een SD -kaart.

De API’s zullen later dit jaar ook beschikbaar zijn, volledig beschikbaar door de ontwikkelaarsgemeenschap.

3. Project Jacquard

Project Jacquard maakt het mogelijk om aanraking en gebareninteractiviteit in elk textiel te weven met behulp van standaard, industriële weefgetouwen. Google werkte samen met Levi’s om de technologie naar de massa te brengen.

Een voorbeeld dat Google toonde op I/O was het gebruik van aanraakgevoelige stof om de kleurenlichten van Philips te regelen. In demo draaide een snelle tik van de kleding de lichten aan en uit; Een veeg naar de ideale scrolde door verschillende kleurinstellingen en veegt op en neer, veranderde de helderheid. Geweldig!

Uw T -shirt kan worden gebruikt om elektronische objecten bij u thuis te regelen. Raak je ideale mouw aan om de tv te bedienen. Raak uw linkermouw aan om de koelkast te bedienen.

Het eenvoudigste voorbeeld van hoe project Jacquard in het dagelijks leven nuttig zou kunnen zijn met de mobiele muziekspeler van Google. Door middel van een aanraking of vegen, kunt u het afspelen, het spoor en het volume regelen.

4. Projectkluis

Project Vault is de nieuwste poging van Google om uw gegevens veilig te maken. Het verpakt een digitaal veiligheidssysteem in een microSD -kaart.

“Project Vault is uw digitale mobiele kluis,” zei Regina Dugan, die de Advanced Technology and Projects Group van Google leidt, of ATAP, die toezicht houdt op het project. De kaart heeft een communicatie-chip in de buurt van het veld om te communiceren met apparaten nabijgelegen en heeft 4 gigabytes opslag. Het kan door elk besturingssysteem worden herkend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *