Smartphone -gebruikers gebruiken berichten -apps zoals Messenger en WhatsApp meer op meer om via tekst te communiceren. Als u echter degene die nog steeds SMS -service gebruikt om berichten te verzenden en te ontvangen, we een app voor u hebben met behulp van die u kunt ontvangen en verzenden en uw privacy kunt verzenden en verzenden.

Privacy is een primaire zorg geworden voor de meeste technische enthousiastelingen die er zijn. Het wijdverbreide gebruik van internet en draadloze netwerken heeft gebruikersgegevens kwetsbaar gemaakt voor verschillende malware -aanvallen. Een manier waarop ontwikkelaars dit probleem meestal proberen te overwinnen, is door codering te gebruiken op gegevensoverdrachten. Gecodeerde gegevens zijn zeer moeilijk te decoderen door een mogelijke aanvaller. In feite gebruiken veel populaire Messenger -apps momenteel codering, zoals de WhatsApp Messenger.

WhatsApp -tips
25 whatsapp -tips en trucs – gebruik WhatsApp zoals een pro

De SMS of Short Messaging Service (die het standaard telecommunicatienetwerk gebruikt in plaats van internet) trok echter niet de aandacht van privacy-geconfronteerde ontwikkelaars. Aan het begin van het smartphone -tijdperk zou TextScure (nu signaal) door WhisperSystems gecodeerde sms -berichten kunnen verzenden en ontvangen. Deze functie werd echter gedaald in 2015, omdat de ontwikkelaars van de app besloten om hun inspanningen te concentreren op gecodeerde internetberichten.

Als u nog steeds moet communiceren met gecodeerde berichten, kunt u stilte installeren. Silence is een textsecure vork die alleen sms/mms -berichten ondersteunt.

In één oogopslag voelt Silence net als elke andere sms -berichten -app. Het werkt eigenlijk als een drop-in vervanging voor de standaard SMS-app. Er zijn ook geen externe servers of internetverbinding vereist om correct te functioneren.

Stilte – gecodeerde berichten -app
In zijn internals is stilte een krachtige coderingsmachine: sms -berichten worden gecodeerd op het apparaat zelf, met behulp van het singal -coderingsprotocol. Ontvangen sms -berichten worden gedecodeerd op het apparaat van de ontvanger. Er worden geen gegevens opgeslagen op een locatie van derden, waardoor niemand anders dan de afzender en ontvanger toegang heeft tot kostbare informatie (end-to-end codering).

Probeer lichtgewicht apps
Probeer eenvoudige mobiele tools -apps voor een lichtgewicht Android -ervaring

Volledige functielijst – Silence -app

Stuur gecodeerde berichten, end-to-end codering voor veilige sms-berichten

Lokale codering van berichten. U kunt de hele app vergrendelen en ontgrendelen met behulp van een wachtwoordzin.

Geen Google Services -afhankelijkheden. Het werkt normaal op elk Android -apparaat.

Stuur niet-gecodeerde berichten naar contacten die het niet ondersteunen (kan werken als een standaard SMS-app).

Blokcontacten

Dubbele app -thema’s beschikbaar, licht en donker. Gebruikers kunnen ook conversatiekleuren aanpassen.

Android O Emoji -ondersteuning

Hoe u gecodeerde berichten ontvangt en verzenden

Om te communiceren met gecodeerde sms, moeten zowel de apparaten van de afzender als de ontvanger stilte hebben geïnstalleerd. Eerst moet u een gecodeerde sms -sessie initiëren. U kunt dit doen door een nieuw bericht te maken en op het vergrendelingspictogram te klikken die beschikbaar is in de bovenste balk van het toepassingsvenster (zie de onderstaande screenshot). Selecteer vervolgens “Start Secure Session”. Een dialoogvenster verschijnt, klikken op YES verzendt een sleuteluitwisselingsbericht naar de ontvanger. Silence behandelt alles daarna automatisch. Als alles goed gaat, zou het berichtinvoergebied nu moeten zeggen: “Stuur veilige sms”.

Mis het niet
Beantwoord automatisch oproepen en berichten met een tekstweergave

Stilte – Android -app
Merk op dat als een van de gebruikers stilte in een gecodeerde sessie verwijdert, ze dan misvormde sms -berichten ontvangen. De tweede peer zal de codering in zijn Silence -app moeten uitschakelen om berichten weer normaal te laten lijken. Helaas biedt stilte geen enkele vorm van ondersteuning om dit automatisch te doen. Dit is een van de tekortkomingen van de SMS -coderingsfunctie en een van de verschillende redenen waarom de originele TextSecure -ontwikkelaars ondersteuning hebben laten vallen voor gecodeerde sms -berichten.

De ontwikkeling van de Silence -app is vrij actief, met functies en patches die regelmatig verschijnen. Ten slotte, als je de app leuk vindt, kun je aan zijn makers doneren om de ontwikkeling te ondersteunen.

Download Silence App:

Google Play Store Link

Silence-app op F-droid

Officiële website

Lees volgende
5 manieren om WhatsApp -berichten te lezen zonder de afzender te waarschuwen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *