Dit project doet denken aan de oude dagen wanneer vensterbeheerders een verbazingwekkend nieuw idee waren. Het verschil is dat deze op venster gebaseerde GUI wordt uitgevoerd op een ATMEGA1284-microcontroller. Maar het gedrag en de snelheid van de interface is vrijwel precies precies wat je zou verwachten als je werkt op een vroege 90-thuiscomputer. Het gebruikt zelfs een muis als invoer.

Dus hoe is dit ook mogelijk? Het essentiële voor het project is een serieel aan VGA-module die het zware tillen met betrekking tot het genereren van een VGA-signaal afhandelt. We kenden een van de afgelopen projecten van [Andrew] die een AVR-chip gebruikten om het VGA-signaal te genereren. Maar dat laat bijna niet genoeg cycli achter om iets als een Window Manager uit te voeren, om nog maar te zwijgen van het feit dat het nergens in de buurt van de hier getoonde resolutie is getoond.

Hij gebruikt een seriële muis met een RS-232 Converter-chip om met de ramen te communiceren. Dit is het beste in zijn video na de pauze. Hij is in staat om met nieuwe ramen te genereren en te communiceren. Hij heeft zelfs een reeks rudimentaire bedieningselementen geïmplementeerd die hem in staat stellen het thema van de Windows aan te passen en de AUDIO-afspeelfunctie op te stellen die is opgenomen in die VGA-controller die hij gebruikt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *