Wist u dat de Messenger -app van Facebook een menu met verborgen instellingen heeft? Waarschijnlijk niet, maar dan, nu doe je dat. Facebook Messenger heeft een verborgen menu, niet echt aangegeven voor de eindgebruiker en om deze reden verborgen. Dit menu wordt gebruikt door de ontwikkelaars op Facebook voor foutopsporing. Er is geen directe manier om dit verborgen menu te starten, maar als uw apparaat is geroot, is het mogelijk. Mensen hebben dit menu eerder gebruikt om van de Messenger Day -functie af te komen die het bedrijf een paar maanden geleden heeft uitgerold. Het is duidelijk dat Facebook dat niet wilde, dus hebben ze de mogelijkheid om dat te doen verwijderd. Er zijn echter nog enkele interessante dingen die u kunt doen.

Voordat we u echter laten zien hoe u toegang kunt krijgen tot het menu, moet u weten dat dit opdrachten vereist via ADB of een terminal -app op uw apparaat. Termux zou een goede optie zijn voor het geval u het ideaal wilt doen op uw telefoon. Maak je echter geen zorgen omdat je niets ingewikkeld hoeft te doen, maar het zou zeker helpen als je bekend bent met ADB of Terminal.

Vereisten

Een geroote Android -apparaat met Facebook Messenger erop geïnstalleerd.

Als u ADB gebruikt, moet u USB -foutopsporing op uw Android -apparaat inschakelen. U moet ook ADB en Fastboot op uw pc installeren, samen met de benodigde USB -automobilisten voor uw Android -apparaat.

Als u ADB niet wilt gebruiken, heeft u een terminal -app nodig die op uw Android -apparaat is geïnstalleerd. We zouden termux aanbevelen. [GooglePlay url = ””/]

Mis niet: 4 basis- en nuttige trucs die elke Android -gebruiker moet kennen [#2]

Toegang tot het verborgen menu in Messenger

Opmerking: als u termux of een andere terminal -app gebruikt in plaats van ADB, gaat u naar stap 5.

Ga naar uw ADB -installatiemap en typ CMD in de adresbalk, druk op Enter. Hiermee wordt een opdrachtpromptvenster geopend in de ADB -map.

Sluit uw telefoon aan op de pc door middel van een USB -kabel en typ de volgende opdracht om ervoor te zorgen dat de verbinding correct is.
ADB -apparaten

Als u het serienummer van uw apparaat ziet vermelden, geeft dit aan dat ADB uw apparaat kan herkennen en kunt u ingaan op de volgende stappen. Mogelijk moet u toegangsautorisatie op uw telefoon verlenen.

Voer vervolgens de onderstaande opdracht in om toegang te krijgen tot de ADB -shell.
ADB -shell

Om root -toegang te krijgen, voert u de onderstaande opdracht in ADB of Termux in.
SU

Geef op uw telefoon toegang toe wanneer u wordt gevraagd.

Druk nu op de volgende opdracht en het moet het verborgen menu in Messenger starten.
Am start -n “com.facebook.orca/com.facebook.Messaging.InternalPrefs.MessengerInternalPeferenceActivity”

Het interne menu van Facebook -app

Net als Messenger heeft ook de originele Facebook -app een verborgen menu, ook alleen aangegeven voor hun ontwikkelaars. Maar je hebt er ook op een vrij vergelijkbare manier toegang toe. Druk gewoon op de onderstaande opdracht in stap 7 hierboven. De opdracht is in wezen hetzelfde, behalve voor het pakket- en activiteitennamen.

am start -n “com.facebook.katana/com.facebook.katana.interternsettingsactivity.InterTersettingsActivity”
Schakel het permanent in op messenger

Nadat u hebt gedaan wat hierboven is beschreven, moet u de interne voorkeuren of instellingenactiviteit op uw telefoon zien. Maar om er weer toegang toe te krijgen, moet u de bovenstaande stappen herhalen, tenzij u deze permanent inschakelt. Dit kan niet worden gedaan op de Facebook -app, maar u kunt het menu permanent inschakelen op Messenger.

Om dat te doen, start je het Hidden -instellingenmenu van Facebook Messenger met behulp van de hierboven beschreven methode.

Scroll naar beneden naar een inzending met het label Gatekeeper overschrijven.

Tik hier op zoekpoortkeepers, typ intern en druk op OK.

Tik op de vermelding die zegt messenger_internal_prefs_android en u moet de subtekstverandering van NO naar ja opmerken.

Nu hebt u toegang tot dit menu Ideaal vanuit uw messenger -instellingen en het mag niet langer een verborgen menu zijn.

Moet lezen: 9 lite -apps om ruimte te besparen en gegevensgebruik te minimaliseren

Een snelle blik op de instellingen zal een punt verifiëren dat al eerder goed is vastgesteld, dat dit niet is aangegeven voor de eindgebruiker maar voor de ontwikkelaars op Facebook. Er zijn een paar opties waarmee u veilig kunt spelen. Deze omvatten het inschakelen van chatkoppen overal, zelfs wanneer de Messenger -app open is of de taal van de app wijzigt.

Lees volgende
10 Facebook -ideeën en trucs op Android

Bron: XDA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *