af te sluiten met het oog op de verharding van posities aan beide partijen, heeft Google naar verluidt een gedetailleerde strategie voor het sluiten van zijn zoekmachine in China uitgesproken, en het is nu bijna definitief als de gesprekken over Censuur met de Chinese autoriteiten heeft sinds januari van dit jaar een schijnbare impasse bereikt. De Chinese overheid waarschuwde vrijdag het Amerikaanse zoekbedrijf, dat het niet bereid was een compromis te sluiten over internetcensuur met Google in China.

Om samen te vatten over wat er gebeurde, was het december vorig jaar toen de Google – China Relations een slechte wending namen. Iemand uit China richtte zich op Gmail -accounts op mensenrechten. Deze Google Human Rights Activists -accounts in China werden gehackt door hackers die afkomstig waren van het vasteland van China. Als reactie dreigden de ontzette autoriteiten van Google zijn diensten uit China in te trekken en te zeggen dat het zijn zoekresultaten niet langer kan censureren op de Chinese versie van Google Homepage, d.w.z. Google.cn. Google zei in een gedetailleerd blogbericht dat als het niet in staat is om een ​​manier te vinden om een ​​ongefilterde zoekmachine te bedienen binnen de Chinese wet, die momenteel vereist dat deze de toegang tot miljoenen websites blokkeert, het geen optie heeft dan zijn activiteiten te sluiten in China. Enkele dagen later nam Google-China Debacle een nieuwe wending toen Google in een geheime tegen-offensieve ontmoeting erin slaagde deze Chinese hackers terug te hacken. Het was succesvol in het breken van de broncomputer in Taiwan die bij deze aanvallen betrokken was. Google -ingenieurs ontdekten dus enig bewijs dat vingers naar het vasteland van China wees. Het leek alsof het hele script werd georkestreerd door de Chinese overheid. Later in een nieuwe ontwikkeling konden Amerikaanse autoriteiten de man opsporen die de code schreef om Google in China aan te vallen. De man in kwestie was een freelance beveiligingsadviseur in China, en zijn ontdekking maakte het voor de Chinese regering nog moeilijker om hun betrokkenheid te ontkennen.

Half vorige maand kwamen er nog wat enge details aan het licht waar de koppeling van twee Chinese instellingen werd ontdekt bij het hacken van Google -sites. Deze scholen werden ook gemeld dat stilzwijgende verbindingen met PLA hadden.

Google vertraagde ook de lancering van twee op Android gebaseerde smartphones van Motorola en Samsung en was niet van plan Nexus One in China te onthullen.

Op vrijdag zei Li Yizhong, minister van Industrie en Informatietechnologie,:

Als [Google] stappen onderneemt die de Chinese wetten overtreden, zouden dat onvriendelijk zijn, dat zou onverantwoord zijn en zouden ze de gevolgen moeten dragen.

Chinese functionarissen zoals de heer Li doen hun best om Google aan te moedigen zijn activiteiten in het land voort te zetten. Li zei dat “[Google] 30 procent van de Chinese zoekmarkt heeft genomen”. Hij vroeg Google verder om in China door te gaan door te zeggen:

Als je niet vertrekt, zal China dat verwelkomen, als je niet vertrekt, zal het nuttig zijn voor de ontwikkeling van internet in China.

Het lijkt nu nogal duidelijk dat een compromis tussen Google en China verre van aankomt. Google wil de zoekmachine liever sluiten dan in gevaar brengen van Chinees gemaakte principes.

U kunt ons volgen op Twitter of deelnemen aan onze Facebook -fanpage om uzelf op de hoogte te houden van de nieuwste van Apple, Google en Microsoft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *